Atraktivita tetování

Zdánlivě rebelské tetování se stává stále častějším zkrášlovacím prostředkem převážně mladých lidí. Proč si nechávají kůži takto trvale a bolestivě znetvořit, to ví většinou jenom oni sami – nejčastěji se uvádějí emocionální vazby k důležitým vzpomínkám nebo připomínkám. Co ale říká na jejich tetování okolí?

Ženy jinak než muži
Zatímco ženy shledávaly muže s tetováním atraktivnějšími, muži se většinou shodli, že tetování na ženách, zvlášť jde-li o výrazný vzor, jim na atraktivitě ubírá. Proč ženy nacházejí v tetovaných mužích zalíbení? Zeptali jsme se odborníků.

Proč jsou muži s tetováním shledáváni atraktivními?
Jedním slovem: dominance. Podle žen, které se experimentu účastnily a porovnávaly potetované muže s nepotetovanými, stejně jako hodnotily jejich přitažlivost, vyšlo najevo, že ženy shledávají muže s tetováním odolné, silné, zdravé a přirozeně dominantní.

Podle těchto žen jsou muži s tetováním vyhledavatelé adrenalinu, milují dobrodružství, jsou nekonvenční a také se jeví jako zkušenější v sexuálním životě s větším množstvím partnerek. Rebelský vzhled přijde ženám velmi atraktivní. Tetování také evokuje silnou imunitu jedince a velmi dobrou fyzickou kondici – všechny tyto podněty, které vnímáme podvědomě, jsou součástí faktorů, jež kladně ovlivňují sexualitu nás všech.

Jizvy
Nejspíš byste nečekali, že dokonce i jizvy po starých zraněních nebo operacích jsou přitažlivé, ale je to tak. Podobně jako tetování ženy přitahuje fakt, že se muž dokázal poprat s fyzickou újmou a jizvy podle žen znamenají, že je muž fyzicky odolný a také emocionálně schopný se s bolestí vyrovnat. Podle dotazovaných žen jsou jizvy sexy – opačně to však neplatí, muži preferují ženy dokonale čisté jako porcelánové panenky.

Potenciálně nebezpečné
Tetování s sebou však přináší také velká rizika. Při tatérově práci se může objevit silná alergická reakce na barvu či vpichy. Také existuje možnost nakažení chorobami přenosnými krví, jako jsou například žloutenka nebo AIDS.